Süt dişleri kalıcı dişler gelene kadar ağzımızda bulunan dişlerdir. Eninde sonunda bu dişler düşecek diye ağız bakımını yeterli yapmamak büyük bir hatadır. Çünkü, erken çocukluk çürükleri ağız bakımını zorlaştırdığından dişlerin erken dökülmesine yol açıyor. Süt dişleri olmadan da daimi dişler yamuk (çarpık) çıkabiliyor. Bu yüzden bu çürüklerin tedavi edilmesi büyük bir önem taşıyor. Uygun çocuk diş doktoru İstanbul fiyatları ile var olan tedavilerden yararlanmak isterseniz kliniğimizle iletişime geçin.
Süt diş çürüğü tedavileri
Dişler çürüdüğü zaman yetişkinlerin ve küçüklerin ilk aklına gelen dişlerinin çekileceği oluyor. Aslında bu metot, diş hekimlerinin genellikle en son tercih ettiği durumdur. Diş çekimi, dişlerin hiç bir şekilde kurtarılamadığı durumlarda mecbur tercih edilmektedir. Peki diğer seçenekler neler? Gelin birlikte bakalım. İlk olarak akla gelen dolgu yapımı oluyor. Burada öncelikle dişte var olan çürük gerekli ekipmanla temizleniyor. Sonrasında dolgu maddesi yardımıyla oluşan boşluk dolduruluyor ve hasta normal yaşantısına geri dönüyor.
Bunun haricinde doktor uygun gördüğü zaman diş üzerine flor uygulaması da yapabiliyor. Bu sayede diş remineralize ediliyor. Birde azı dişlerinde çürük oluşumunu baştan engellemek amaçlı fissür örtücü uygulaması yapılıyor. Burada bir dolgu maddesi ile dişlerin girintili çıkıntılı bölümleri dolduruluyor ve bu sayede çürük oluşumu engelleniyor. Çürük dolguyla da kurtarılamaz hale geldiyse kanal tedavisi ile sinir uçları yakılıp diş kurtarılıyor. Diş çürükleri tedavisinde genel olarak yetişkinler ve çocuklar aynı şekillerde tedavi edilebiliyor.
Diş çürüklerini nasıl önleyebilirsiniz?
Süt dişleri çürükleri tedavisi çeşitleri yukarıda genel olarak yukarıda sıralandığı gibidir. Peki bu durumlara gelmemek için neler yapabilirsiniz? Çocuklarda ağız bakımı eğitimi bebeklikte başlamalıdır. Yani, 6-8 aylık arası ağızda ilk dişler görünmeye başladığında diş temizlemeye başlanmalı. Bunu diş fırçasıyla değil de temiz bir tülbent veya gazlı bezi ıslatarak sabahları ve gece yatmadan önce çocuğunuzun ağzını temizleyebilirsiniz. Yaş ve gelişim ilerledikçe yumuşak başlı diş fırçalarına geçilebilir. Bunlar dışında, düzenli doktor kontrolleri de çocuğunuzun faydasına olacaktır!